close

Att köpa en kajak – Hitta försäljare och identifiera behov del 1

Med en inblick i kajakens ursprung och historia samt hur jag kom i kontakt med kajaker och kanoter för första gången, tänkte jag nu ta en närmare titt på de olika typer av kajaker som finns idag, för tro nu inte att det bara finns en ”modell” som alla använder sig av, tvärt om. Den typ av kajak du bör ha eller bör köpa, ska också reflektera det du tänker använda den till så detta är det första du måste identifiera, ditt behov och önskemål. Vad kommer den att ämnas för, först och främst? Ska du bara ut och paddla på havet, ta en fin tur på någon sjö med dina vänner och barn, paddla i floder med starka forsar och liknande, surfa med kajaken eller använde den för att fiska. Till just dessa användningsområden finns det nämligen en kajak som är speciellt framtagen för att uppfylla dina behov, där exempelvis en fiskekajak har extra spöhållare och lagringsutrymme som inte en forskajak nödvändigtvis har.

Identifiera ditt behov

Funderar du på att gå och köpa dig en kajak då ställs du inför en mängd olika typer och valmöjligheter, så först och främst måste du själv identifiera ditt behov, vad du främst tänker använda den till och vart. När detta är klart, först då kan du också hitta den typen av kajak som passar just dig bäst.

Bäst är om du också tar till experthjälp som kan vägleda dig till att hitta just den modell som passar dig bäst och uppfyller alla de önskemål du har. Sakkunniga inom området sitter inne med kunskaper som kan vägleda dig till den som faller dig i smak och inom din prisklass.

Provpaddla

Många större och seriösa butiker erbjuder sina kunder möjligheten att provpaddla produkterna de säljer under en helg. Ni kan boka upp er för en tid under helgen där ni träffas upp med representanter från butiken som då har med sig modellerna som ni funderar på. Med experterna på plats får ni chansen att pröva på samtidigt som dom tillhandla håller tips, instruktioner och rekommendationer inför ditt val. Jag rekommenderar verkligen att ni vänder er till en större, respektabel återförsäljare där man tillhandahåller sakkunnig personal. Utan detta kan ert val bli betydligt svårare än det behöver bli. Det absolut bästa ni kan göra är att gå online och söka på återförsäljare i området där du bor och därefter försöka hitta recensioner eller kundkommentarer från tidigare kunder i butiken och på så sätt hitta fatt i en som verkar tillförlitlig och kunnig. Det sista du vill utsätta dig för är skojare och bedragare eller folk som försöker lura på dig något som verkar för bra för att vara sant, där priset är oerhört billigt. Verkar det för bra för att vara sant, då är det säkerligen något som inte står rätt till, som med så många andra produkter som erbjuds på samma sätt. Du behöver inte nödvändigtvis heller gå och köpa dig en helt ny kajak, speciellt inte om det är din första du ska köpa. Då kan blocket eller liknande vara en utmärkt plats att fynda på. Se dock till att du har med dig någon som vet något om kajaker då du åker och tittar på objektet, så att du inte blir lurad eller missar något uppenbart fel som en erfaren person kan hitta.

Story Page